نخود از پرگُسارشترین حبوبات جهان به شمار میرود . مزه شایسته ، بهای ارزان ، شیوههای پرشمار پخت و همچنین ویژگی های سودمند نخود ، این دانه خوراکی را در لیست دوستداسشتنی ترین خوردنی ها جای داده است . نخود پروتئین گیاهی ، مگنزیوم و بسیار مواد کانی و آنتیاکسیدان دارد . پروتوئین، کربوهیدرات ، الیاف ، ویتامین و مواد کانی جوراجوری در نخود هست . با پروا به بودن زینک ، فسفر و آهن ، نخود میتواند پایدار کننده سیستم ایمنی ، حافظه ، استخوانها و دندانها کنش کند. افزون بر همه آنچه گفته شد ، نخود 5 ویژگی کرامند دارد که اگر آنها را می دانستید ، نخود خوراک همیشگی شما میشد.
بهبود اندازه آهن در تن
نخود یکی از کرامندترین(مهم ترین) سرچشمه های آهن به شمار میرود و دارای ویتامین C است که به تن کمک میکند آهن را جذب کند ، بنابراین تک های کمخونی میتوانند نخود را به پزای(غذای) خود بیفزایند.
پایین آوردن قند خون
کربوهیدراتهای ترکیبی در نخود ، افزایش نیرو در تن ، بدون بالا رفتن قند خون را به دنبال دارند . پروتوئین در نخود، به تک های سَهش(احساس) سیری و شکمپری میدهد و این نیز میتواند در پایین نگاه داشتن قند خون هَنایا(موثر) باشد.
ویژگی پاد چَنگاری (ضد سرطانی)
اسید فولیک پرواپذیری(قابل توجهی) در نخود هست و این میتواند در جلوگیری از گونه های چَنگار مانند چَنگار روده بسیار سودمند و کارآمد باشد.
پایین آوردن کلسترول خون
خوانش ها(مطالعات) نشان داده اند که خوردن بسامان نخود کلسترول خون را می کاهد و این زمینه نخود را به پزایی(غذایی) شایسته برای جلوگیری از بیماریهای دل و رگها دگر می کند.
کاهش وزن
اندازه بسیاری الیاف در نخود ، به خورنده سَهش(احساس) سیری و شکمپری دراز زمان میدهد . گُسارش(مصرف) پی در پی نخود از فربهی جلوگیری کرده و در کاهش وزن هَنایش(تاثیر) بسزایی دارد.